13 februari 2022

Uitbreiding van het gebruik van uv-behandelde bakkersgist

Uv-behandelde bakkersgist, dat sinds 2014 is goedgekeurd als nieuw voedselingrediënt, mag voortaan in diverse aanvullende levensmiddelen worden gebruikt. Het betreft met name levensmiddelen die bestemd zijn voor de algemene bevolking, zoals soepen, salades en diverse zuivelproducten. Daarnaast wordt het gebruik toegestaan in levensmiddelen die bestemd zijn voor zuigelingen en peuters.

gist

Heeft u een Professional abonnement, log dan hieronder in om het volledige artikel te lezen.

Meer nieuws

aanpassing-identificatiemerk-vlees-zuivel
 
25 april 2024

Aanpassing vereist van het identificatiemerk voor dierlijke producten

Het identificatiemerk, ook bekend als het “ovaaltje”, dat producenten van levensmiddelen van dierlijke oorsprong op hun producten moeten vermelden,...

allergenen-voedselinformatieverordening-mosterdzaad
 
22 april 2024

Voorstel tot aanpassing allergenenlijst aangenomen

De Europese Commissie heeft op 17 april een voorstel voor een gedelegeerde verordening aangenomen waarin de allergenenlijst van de...

bga-mexico-tequila
 
04 maart 2024

Europees Parlement stemt in met betere bescherming voor geografische aanduidingen

Op 28 februari heeft het Europees Parlement ingestemd met een nieuwe verordening, waarbij de regels betreffende geografische aanduidingen voor...

8597

Inloggen