Uitbreiding van het gebruik van uv-behandelde bakkersgist
Uv-behandelde bakkersgist, dat sinds 2014 is goedgekeurd als nieuw voedselingrediënt, mag voortaan in diverse aanvullende levensmiddelen worden gebruikt. Het betreft met name levensmiddelen die bestemd zijn voor de algemene bevolking, zoals soepen, salades en diverse zuivelproducten. Daarnaast wordt het gebruik toegestaan in levensmiddelen die bestemd zijn voor zuigelingen en peuters.
Meer nieuws
Aanpassing vereist van het identificatiemerk voor dierlijke producten
Het identificatiemerk, ook bekend als het “ovaaltje”, dat producenten van levensmiddelen van dierlijke oorsprong op hun producten moeten vermelden,...
Voorstel tot aanpassing allergenenlijst aangenomen
De Europese Commissie heeft op 17 april een voorstel voor een gedelegeerde verordening aangenomen waarin de allergenenlijst van de...
Europees Parlement stemt in met betere bescherming voor geografische aanduidingen
Op 28 februari heeft het Europees Parlement ingestemd met een nieuwe verordening, waarbij de regels betreffende geografische aanduidingen voor...