27 februari 2018

Striktere maximumgehalten aan vetzuuresters van glycidyl in bepaalde levensmiddelen

Vanaf 19 maart gelden er nieuwe striktere limieten voor de aanwezigheid van de genotoxische en kankerverwekkende vetzuuresters van glycidyl in plantaardige oliën en vetten en in voeding voor zuigelingen en peuters.

maximumgehalten-vetzuuresters-glycidyl

Vetzuuresters van glycidyl zijn verontreinigde stoffen (contaminanten) in levensmiddelen. Ze worden met name aangetroffen in geraffineerde plantaardige oliën en vetten. In het spijsverteringskanaal wordt glycidyl omgezet in glycidol. Uit onderzoek van de EFSA is gebleken dat glycidol een genotoxische en kankerverwekkende verbinding is. 

Heeft u een Professional abonnement, log dan hieronder in om het volledige artikel te lezen.

Meer nieuws

aanpassing-identificatiemerk-vlees-zuivel
 
25 april 2024

Aanpassing vereist van het identificatiemerk voor dierlijke producten

Het identificatiemerk, ook bekend als het “ovaaltje”, dat producenten van levensmiddelen van dierlijke oorsprong op hun producten moeten vermelden,...

allergenen-voedselinformatieverordening-mosterdzaad
 
22 april 2024

Voorstel tot aanpassing allergenenlijst aangenomen

De Europese Commissie heeft op 17 april een voorstel voor een gedelegeerde verordening aangenomen waarin de allergenenlijst van de...

bga-mexico-tequila
 
04 maart 2024

Europees Parlement stemt in met betere bescherming voor geografische aanduidingen

Op 28 februari heeft het Europees Parlement ingestemd met een nieuwe verordening, waarbij de regels betreffende geografische aanduidingen voor...

5853

Inloggen