NVWA publiceert handig hulpmiddel bij etikettering
De NVWA heeft een handig hulpmiddel voor het bedrijfsleven gepubliceerd. Het handboek ‘Etikettering van levensmiddelen’ gaat stap voor stap in op alle wettelijke voorschriften die gelden voor de etikettering van levensmiddelen.
Het handboek is geschreven door de NVWA in samenwerking met Lugt Food Law.
Overzicht wettelijke etiketteringsregels
In dit handboek vind u een overzicht van de regels uit de Europese voedselinformatie Verordening (EU) nr. 1169/2011, de Warenwet informatie levensmiddelen en specifieke etiketteringsregels die in andere wetgeving is opgenomen.
De NVWA geeft in het handboek ook een aantal handige tips. Bent u bijvoorbeeld van mening dat het etiket te klein is om alle informatie op kwijt te kunnen. Kijk dan eens kritisch naar welke informatie wettelijk verplicht is en wat vrijwillig wordt vermeld.
Eerder publiceerde de NVWA ook al het ‘Handboek additieven’.
Bron: NVWA, Handboek Etikettering van levensmiddelen
Meer nieuws
Aanpassing vereist van het identificatiemerk voor dierlijke producten
Het identificatiemerk, ook bekend als het “ovaaltje”, dat producenten van levensmiddelen van dierlijke oorsprong op hun producten moeten vermelden,...
Voorstel tot aanpassing allergenenlijst aangenomen
De Europese Commissie heeft op 17 april een voorstel voor een gedelegeerde verordening aangenomen waarin de allergenenlijst van de...
Europees Parlement stemt in met betere bescherming voor geografische aanduidingen
Op 28 februari heeft het Europees Parlement ingestemd met een nieuwe verordening, waarbij de regels betreffende geografische aanduidingen voor...