Nieuwe definitie brood
Vanaf 1 oktober 2017 zal al het brood dat door de consument (vrijwel) dagelijks wordt geconsumeerd als belangrijk onderdeel van de basisvoeding moeten voldoen aan de zoutnorm. Brood moet een vochtgehalte van ten minste 20% hebben en een gehalte aan zout van ten hoogste 1,8%, berekend op de droge stof. Dit staat in een wijziging van het Warenwetbesluit Meel en brood, gepubliceerd in Staatblad 2017, nr. 328.
Meer nieuws
Aanpassing vereist van het identificatiemerk voor dierlijke producten
Het identificatiemerk, ook bekend als het “ovaaltje”, dat producenten van levensmiddelen van dierlijke oorsprong op hun producten moeten vermelden,...
Voorstel tot aanpassing allergenenlijst aangenomen
De Europese Commissie heeft op 17 april een voorstel voor een gedelegeerde verordening aangenomen waarin de allergenenlijst van de...
Europees Parlement stemt in met betere bescherming voor geografische aanduidingen
Op 28 februari heeft het Europees Parlement ingestemd met een nieuwe verordening, waarbij de regels betreffende geografische aanduidingen voor...