Nieuw conserveermiddel toegelaten in dranken
Er is een nieuw conserveermiddel toegelaten voor toepassing in bepaalde gearomatiseerde dranken, vloeibaar (vruchten- en kruiden)theeconcentraat en alcoholvrij bier en moutdranken.
Het gaat om glycolipiden. Deze worden in een gistingsproces geproduceerd door de schimmel Dacryopinax spathularia. Het betreft een nieuw additief en heeft het E-nummer E 246 gekregen.
Meer nieuws
Aanpassing vereist van het identificatiemerk voor dierlijke producten
Het identificatiemerk, ook bekend als het “ovaaltje”, dat producenten van levensmiddelen van dierlijke oorsprong op hun producten moeten vermelden,...
Voorstel tot aanpassing allergenenlijst aangenomen
De Europese Commissie heeft op 17 april een voorstel voor een gedelegeerde verordening aangenomen waarin de allergenenlijst van de...
Europees Parlement stemt in met betere bescherming voor geografische aanduidingen
Op 28 februari heeft het Europees Parlement ingestemd met een nieuwe verordening, waarbij de regels betreffende geografische aanduidingen voor...