11 april 2017

Milieucommissie wil dat de EU voedselverspilling aanpakt

De Milieucommissie van het Europees Parlement heeft een reeks aanbevelingen goedgekeurd om voedselverspilling in de Europese Unie tegen te gaan. De parlementsleden willen dat de voedselverspilling tegen 2030 gehalveerd wordt. Het meeste voedsel wordt verspild in Nederland (541 kg per hoofd van de bevolking per jaar) en België (345 kg).

Heeft u een Professional abonnement, log dan hieronder in om het volledige artikel te lezen.

Meer nieuws

aanpassing-identificatiemerk-vlees-zuivel
 
25 april 2024

Aanpassing vereist van het identificatiemerk voor dierlijke producten

Het identificatiemerk, ook bekend als het “ovaaltje”, dat producenten van levensmiddelen van dierlijke oorsprong op hun producten moeten vermelden,...

allergenen-voedselinformatieverordening-mosterdzaad
 
22 april 2024

Voorstel tot aanpassing allergenenlijst aangenomen

De Europese Commissie heeft op 17 april een voorstel voor een gedelegeerde verordening aangenomen waarin de allergenenlijst van de...

bga-mexico-tequila
 
04 maart 2024

Europees Parlement stemt in met betere bescherming voor geografische aanduidingen

Op 28 februari heeft het Europees Parlement ingestemd met een nieuwe verordening, waarbij de regels betreffende geografische aanduidingen voor...

5538

Inloggen