25 juni 2017

Jam met minder suiker mag jam blijven heten

Vanaf 1 juli is het in Nederland toegestaan om jam op de markt te brengen met minder suiker, zonder dat dit gevolgen heeft voor de benaming jam. Het Warenwetbesluit Verduurzaamde vruchtenproducten 2002 is aangepast. Nederland diende oorspronkelijk een wetsvoorstel in om het minimumgehalte aan oplosbare droge stof in jam te verlagen naar 50%. Een dergelijke verlaging is technologisch mogelijk en vanuit voedingskundig oogpunt wenselijk, aldus de Nederlandse regering.

Heeft u een Professional abonnement, log dan hieronder in om het volledige artikel te lezen.

Meer nieuws

aanpassing-identificatiemerk-vlees-zuivel
 
25 april 2024

Aanpassing vereist van het identificatiemerk voor dierlijke producten

Het identificatiemerk, ook bekend als het “ovaaltje”, dat producenten van levensmiddelen van dierlijke oorsprong op hun producten moeten vermelden,...

allergenen-voedselinformatieverordening-mosterdzaad
 
22 april 2024

Voorstel tot aanpassing allergenenlijst aangenomen

De Europese Commissie heeft op 17 april een voorstel voor een gedelegeerde verordening aangenomen waarin de allergenenlijst van de...

bga-mexico-tequila
 
04 maart 2024

Europees Parlement stemt in met betere bescherming voor geografische aanduidingen

Op 28 februari heeft het Europees Parlement ingestemd met een nieuwe verordening, waarbij de regels betreffende geografische aanduidingen voor...

5591

Inloggen