29 juni 2022
Haverlecithine toegelaten als emulgator in chocolade
Er is een nieuw additief goedgekeurd voor gebruik in cacao- en chocoladeproducten.
Het gaat om een nieuw soort lecithine uit haver. Aangezien de samenstelling significant verschilt van lecithine (E 322) is besloten een nieuw E-nummer (E 322a) toe te kennen.
Meer nieuws
25 april 2024
Aanpassing vereist van het identificatiemerk voor dierlijke producten
Het identificatiemerk, ook bekend als het “ovaaltje”, dat producenten van levensmiddelen van dierlijke oorsprong op hun producten moeten vermelden,...
22 april 2024
Voorstel tot aanpassing allergenenlijst aangenomen
De Europese Commissie heeft op 17 april een voorstel voor een gedelegeerde verordening aangenomen waarin de allergenenlijst van de...
04 maart 2024
Europees Parlement stemt in met betere bescherming voor geografische aanduidingen
Op 28 februari heeft het Europees Parlement ingestemd met een nieuwe verordening, waarbij de regels betreffende geografische aanduidingen voor...