Gezondheidsrisico van residuen van bestrijdingsmiddelen in levensmiddelen laag
Zevenennegentig procent van de in 2014 geanalyseerde monsters was vrij van residuen van bestrijdingsmiddelen of de aanwezige residuen lagen binnen de wettelijk toegestane normen. Dit blijkt uit een recent gepubliceerd rapport van de EFSA over residuen van bestrijdingsmiddelen in levensmiddelen in 2014 in de EU, IJsland en Noorwegen.
Voor residuen van bestrijdingsmiddelen in of op levensmiddelen en diervoeders van plantaardige en dierlijke oorsprong gelden wettelijk vastgestelde maximumgehalten, die zijn vastgesteld bij Verordening (EG) nr. 396/2005.
Meer nieuws
Aanpassing vereist van het identificatiemerk voor dierlijke producten
Het identificatiemerk, ook bekend als het “ovaaltje”, dat producenten van levensmiddelen van dierlijke oorsprong op hun producten moeten vermelden,...
Voorstel tot aanpassing allergenenlijst aangenomen
De Europese Commissie heeft op 17 april een voorstel voor een gedelegeerde verordening aangenomen waarin de allergenenlijst van de...
Europees Parlement stemt in met betere bescherming voor geografische aanduidingen
Op 28 februari heeft het Europees Parlement ingestemd met een nieuwe verordening, waarbij de regels betreffende geografische aanduidingen voor...