17 november 2019

EU verlaagt maximumgehalte aan erucazuur voor plantaardige oliën

Vanaf 28 november aanstaande geldt er een nieuwe lagere limiet voor erucazuur in plantaardige oliën. De EU heeft een wijziging gepubliceerd van de wetgeving voor contaminanten.

erucazuur

In Verordening (EG) nr. 1881/2006 zijn maximumgehalten aan bepaalde verontreinigingen in levensmiddelen vastgesteld, waaronder maximumgehalten aan erucazuur in bepaalde levensmiddelen.

Heeft u een Professional abonnement, log dan hieronder in om het volledige artikel te lezen.

Meer nieuws

aanpassing-identificatiemerk-vlees-zuivel
 
25 april 2024

Aanpassing vereist van het identificatiemerk voor dierlijke producten

Het identificatiemerk, ook bekend als het “ovaaltje”, dat producenten van levensmiddelen van dierlijke oorsprong op hun producten moeten vermelden,...

allergenen-voedselinformatieverordening-mosterdzaad
 
22 april 2024

Voorstel tot aanpassing allergenenlijst aangenomen

De Europese Commissie heeft op 17 april een voorstel voor een gedelegeerde verordening aangenomen waarin de allergenenlijst van de...

bga-mexico-tequila
 
04 maart 2024

Europees Parlement stemt in met betere bescherming voor geografische aanduidingen

Op 28 februari heeft het Europees Parlement ingestemd met een nieuwe verordening, waarbij de regels betreffende geografische aanduidingen voor...

6953

Inloggen