EU stelt wetgeving vast om acrylamidegehalte in levensmiddelen te verlagen
Vorige week heeft de EU een nieuwe verordening gepubliceerd met daarin maatregelen om de blootstelling van consumenten aan acrylamide in levensmiddelen te verminderen.
Acrylamide is een verontreiniging, die ontstaat wanneer van de van nature in levensmiddelen aanwezige bestanddelen asparagine en suikers worden verhit tot temperaturen boven de 120 °C en die bij een laag vochtgehalte worden bereid. Acrylamide komt bijvoorbeeld voor in frites, chips, brood, koekjes en koffie.
Meer nieuws
Aanpassing vereist van het identificatiemerk voor dierlijke producten
Het identificatiemerk, ook bekend als het “ovaaltje”, dat producenten van levensmiddelen van dierlijke oorsprong op hun producten moeten vermelden,...
Voorstel tot aanpassing allergenenlijst aangenomen
De Europese Commissie heeft op 17 april een voorstel voor een gedelegeerde verordening aangenomen waarin de allergenenlijst van de...
Europees Parlement stemt in met betere bescherming voor geografische aanduidingen
Op 28 februari heeft het Europees Parlement ingestemd met een nieuwe verordening, waarbij de regels betreffende geografische aanduidingen voor...