Einde aan misleidend gebruik van de term 'natuurlijk' op levensmiddelen?
In de EU wetgeving ontbreekt een wettelijke definitie van de term 'natuurlijk' voor levensmiddelen. Claims als '100% natuurlijk' of 'uitsluitend natuurlijke ingrediënten' worden dan ook veelvuldig gebruikt door fabrikanten.
In de praktijk blijken de producten qua samenstelling vaak helemaal niet zo natuurlijk te zijn. Als het aan een aantal Europarlementsleden ligt gaat hier in de toekomst verandering in komen.
Meer nieuws
Aanpassing vereist van het identificatiemerk voor dierlijke producten
Het identificatiemerk, ook bekend als het “ovaaltje”, dat producenten van levensmiddelen van dierlijke oorsprong op hun producten moeten vermelden,...
Voorstel tot aanpassing allergenenlijst aangenomen
De Europese Commissie heeft op 17 april een voorstel voor een gedelegeerde verordening aangenomen waarin de allergenenlijst van de...
Europees Parlement stemt in met betere bescherming voor geografische aanduidingen
Op 28 februari heeft het Europees Parlement ingestemd met een nieuwe verordening, waarbij de regels betreffende geografische aanduidingen voor...