EFSA waarschuwt voor ochratoxine A niveau in levensmiddelen
De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid(EFSA) waarschuwt dat de meeste consumentengroepen risico lopen door de aanwezigheid van ochratoxine A in levensmiddelen.
Ochratoxine A is een mycotoxine dat van nature wordt geproduceerd door schimmels. Het ontstaat bijvoorbeeld wanneer granen te nat worden opgeslagen. Ochratoxinen komen onder andere voor in vers en gedroogd fruit, kaas, koffie en bepaalde vleesproducten.
In Verordening (EG) nr. 1881/2006 zijn maximumgehalten aan bepaalde verontreinigingen in levensmiddelen vastgesteld.
Meer nieuws
Aanpassing vereist van het identificatiemerk voor dierlijke producten
Het identificatiemerk, ook bekend als het “ovaaltje”, dat producenten van levensmiddelen van dierlijke oorsprong op hun producten moeten vermelden,...
Voorstel tot aanpassing allergenenlijst aangenomen
De Europese Commissie heeft op 17 april een voorstel voor een gedelegeerde verordening aangenomen waarin de allergenenlijst van de...
Europees Parlement stemt in met betere bescherming voor geografische aanduidingen
Op 28 februari heeft het Europees Parlement ingestemd met een nieuwe verordening, waarbij de regels betreffende geografische aanduidingen voor...