EFSA verwerpt Ramazzini studie over kanker en sucralose
De EFSA heeft opnieuw een studie van het Italiaanse Ramazzini Instituut verworpen. Deze keer werd in de studie een link gelegd tussen het levensmiddelenadditief sucralose (E 955) en kanker. Sucralose is als levensmiddelenadditief goedgekeurd in de EU, overeenkomstig bijlage II van Verordening (EG) nr. 1333/2008 inzake levensmiddelenadditieven. Eerder onderzocht het Italiaanse Instituut de relatie tussen kanker en aspartaam. Ook deze studies zijn door de EFSA verworpen.
Meer nieuws
Aanpassing vereist van het identificatiemerk voor dierlijke producten
Het identificatiemerk, ook bekend als het “ovaaltje”, dat producenten van levensmiddelen van dierlijke oorsprong op hun producten moeten vermelden,...
Voorstel tot aanpassing allergenenlijst aangenomen
De Europese Commissie heeft op 17 april een voorstel voor een gedelegeerde verordening aangenomen waarin de allergenenlijst van de...
Europees Parlement stemt in met betere bescherming voor geografische aanduidingen
Op 28 februari heeft het Europees Parlement ingestemd met een nieuwe verordening, waarbij de regels betreffende geografische aanduidingen voor...